Fit blijven zonder sportschool? Dit zijn de voordelen van DIY fitness

DIY fitness

We willen allemaal fit en gezond zijn, maar dit is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Talloze mensen nemen zich voor om gezonder te gaan eten en meer te gaan sporten, maar dat volhouden blijkt voor velen allesbehalve makkelijk. Vooral het sporten blijken veel mensen maar moeilijk vol te kunnen houden; ze kiezen ervoor om een abonnement te nemen bij de sportschool, waar ze dan een aantal keer per week willen fitnessen. Maar we hebben het allemaal razend druk, en het kan heel lastig zijn om de tijd te vinden om ook daadwerkelijk naar de sportschool toe te gaan. Als je ’s avonds thuiskomt van je werk en je bent moe, dan is het te makkelijk om te zeggen: “Ik sla een keertje over.”

fitness na werk

Er zijn ook mensen die zich simpelweg niet op hun gemak voelen in de sportschool, bijvoorbeeld omdat ze zich bekeken voelen, of omdat ze denken dat ze aan een bepaald beeld moeten voldoen. De drempel van de sportschool is hoog, vooral omdat je eerst ergens heen moet om te kunnen sporten. Maar het kan ook anders! Als je hebt ondervonden dat een abonnement op de sportschool voor jou niet werkt, dan is het zeker de moeite waard om een thuis fitness op te zetten. We hebben de belangrijkste voordelen van een DIY fitness voor je op een rijtje gezet!

#1. Je hoeft nauwelijks voorbereidingen te treffen

Als je naar de sportschool moet, moet je eerst al je spullen bij elkaar zoeken: je sporttas, sportkleding, sportschoenen, koptelefoon, smartphone, handdoek, deodorant, waterfles, portemonnee, sleutels… Er zijn heel wat mensen die al afhaken bij het inpakken van hun spullen! Als je thuis sport, heb je alles al bij de hand.

#2. Dure fitnessapparatuur is niet nodig

Je hoeft echt geen dure fitnessapparatuur aan te schaffen voor DIY fitness. Je kunt beginnen met een aantal simpele fitness accessoires, zoals een matje, een halter en een setje dumbbells. Daar kom je echt al heel ver mee! Bovendien kun je dit soort spullen heel voordelig bestellen bij een fitness webshop. Heb je wat meer te besteden dan kun je altijd nog een aantal fitness apparaten aanschaffen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!
Tower 2000 home training

#3. De drempel ligt veel lager

Thuis fitness is veel laagdrempeliger dan fitness in de sportschool. Je hoeft nergens heen, dus het is gevoelsmatig veel makkelijker om tegen jezelf te zeggen: “Ik hoef pas over een uurtje naar mijn afspraak, dus ik ga nog even een half uurtje fitnessen.”

#4. Je bespaart heel veel tijd

Heel veel mensen die een abonnement op de sportschool hebben, gaan er nooit heen. De belangrijkste reden? Een chronisch gebrek aan tijd. Een uurtje vrijmaken om te sporten, dat lukt vaak wel. Maar een bezoek aan de sportschool kan, inclusief reistijd, omkleden en douchen, vaak veel langer duren dan een uurtje. Als je thuis sport, kun je in principe direct aan de slag.

#5. Je bespaart een hoop geld

De kosten voor een abonnement op de sportschool kunnen behoorlijk oplopen. Met een DIY fitness sport je helemaal gratis, zo vaak als je wilt! Natuurlijk moet je in het begin een kleine investering doen voor de fitness accessoires die je wilt aanschaffen, maar dat is éénmalig. Op de lange termijn ben je met een DIY fitness veel goedkoper uit!

#6. Er is geen druk voor uiterlijk vertoon

Er zijn heel veel mensen die een druk voelen om er op hun best uit te zien bij een bezoek aan de sportschool. Maar ook dat kost allemaal extra tijd en moeite. Als je thuis fitness doet, dan heb je die druk niet meer. Je kunt gewoon onopgemaakt en in je oudste joggingbroek en meest versleten T-shirt je ding doen. Er is tenslotte niemand die naar je kijkt!
begeleiding

#7. Begeleiding kun je thuis ook krijgen

Mensen die net beginnen met fitness, hebben veel baat bij begeleiding van een goede coach. Die heb je natuurlijk niet als je thuis fitness doet. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld één keer in de maand een sessie met een fitness coach in te plannen, en de rest van de maand zelf aan de slag te gaan. Bovendien zijn er talloze apps verkrijgbaar die je de mogelijkheid bieden om op een verantwoorde manier zelfstandig aan de slag te gaan met fitness. Ze bieden tips over hoe je bepaalde oefeningen moet uitvoeren, hoe je je training het beste kunt opbouwen, en hoe je blessures tot een minimum kunt beperken. Ideaal, zo’n digitale coach!

#8. Je kunt sporten in een prettige omgeving

De grootste frustraties in de sportschool? Slechte muziek, mensen die de fitness apparaten na gebruik niet schoonvegen, competitief gedrag en doucheruimtes die allesbehalve schoon zijn. Thuis heb je dit soort frustraties niet! Je kunt lekker naar je eigen muziek luisteren, trainen met je eigen schone apparatuur, en douchen in je eigen (schimmelvrije) schone badkamer. En van haantjesgedrag heb je ook geen last.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.